Kanonball

De fleste husker kanonball fra gymmen på skolen?
Den relativt ufarlige skumballen, engasjementet, spenningen og gleden. Nå har vi satt reglene i system, men fortsatt på et enkelt nivå som spilles likt over hele landet. Kanonball er lavterskel og passer for alle, enten du er god til å kaste ball, fange ball eller organisere.

Litt om spillet
Vi spiller på en bane lik en volleyballbane, med plass bak hver kortside til kongen. Hvert lag består av seks spillere, fem på egen banehalvdel og en konge på baksiden av det andre laget. Spillet går ut på å eliminere ut spillerne på motstanderlaget. Man tar ut en spiller ved å kaste ballen på spilleren og ballen faller i bakken. Spilleren som blir tatt, løper over til lagets kongeside. Den eneste måten spillere som er tatt kan komme tilbake på, er om en medspiller tar en «pol». En «pol» vil si at en spiller fanger ballen og får kontroll på denne før den berører gulvet, vegg eller tak. Når et lag har eliminert alle spillerne på motstanderlaget, har de vunnet settet og stillingen er 1-0. Kampene spilles normalt 2 x 13 minutter med en kort pause mellom. Kamper i turneringspill, er ofte noe kortere da laget skal spille mange kamper på kort tid.

Lyst til å spille?
Oversikt over treninger, turneringer og seriespill finner du her.

Kom i gang
Trenger laget ditt litt veiledning for å komme i gang, tilbyr Bedriftsidretten veiledning i både kanonball og dodgeball. Har dere ikke spilt før, anbefaler vi en slik time for å komme raskt i gang og få mest mulig glede av spillet. Les mer her.